fbpx
AVIZO ekologiški fermentuoti raugai
Su probiotikais, prebiotikais ir skaidulomis

Avižos – „visų grūdų motina“. Raugintos arba fermentuotos avižos labai naudingos mūsų organizmui, taip pat tai yra puiki terpė daugintis gerųjų bakterijų kolonijoms. Rūgšti aplinka labai nepalanki patogeninėms bakterijoms, todėl bet koks raugas pirmiausia yra rūgštus. Fermentuota rūgštis labai naudinga organizmui daugeliu atveju, pvz. senatvėje tai gali tapti apsauga, siekiant išvengti alzheimerio ligos ar demencijos. Mokslo nustatyta, kad rūgštis turi slopinomąjį poveikį sergant įvairiomis onkologinėmis ligomis ir t.t. Bendrai galima teigti, kad fermentai teigiamai veikia organizmą. AVIZO fermentuoti raugai išsiskiria tuo, kad jie turi papildomų skaidulų (prebiotikų), yra ganėtinai tiršti, suplakus butelį ant sienelių lieka raugo likučiai. Dėl šios savybės, gerųjų bakterijų pasisavinimas žarnyne tampa ypač efektyvus. Litrinio butelio pakanka trims, keturioms savaitėms, todėl tai patogu kasdieniam ilgalaikiam vartojimui. Mėgstantiems įvairovę, siūlome išbandyti avižų raugus su šaltalankiais ar svarainiais, kurie praturtina produktus savyje esančiais vitaminais ir mineralais. Gurmanams siūlome išbandyti grikių, ryžių ar medaus raugus. Vis populiaresniu tampa AVIZO išskirtinis gaminys – fermentuotų vaistažolių raugas.

Ar žinote, kad gerųjų bakterijų teikiamą naudą galima įsisavinti įvairiais būdais, pvz. darant veido kaukes, plaunant galvą, tepant odą.. Gerosios bakterijos gali būti ne tik sveiko žarnyno, bet ir gražaus veido paslaptis.. Turite šaldytuve AVIZO buteliuką? Jame taip pat yra galybė gyvų gerųjų bakterijų…

Fermentuoti grūdai (avižos, grikiai, ryžiai ir kt.) turi savitą išreikštą aromatą. Jis būdingas gilios fermentacijos produktams. Skoninėmis savybėmis raugai primena turkišką airaną, ar mūsų senolių gamintą avižų kisielių. Švelnesniu skoniu pasižymi ryžių raugas, saldžiarūgščiu aromatu Jus nustebins medaus raugas. Visi gaminiai skiriasi tik skoniu, gerųjų bakterijų kolonijos tos pačios.

Kaip vartoti raugą?

AVIZO probiotinis raugas nėra vaistas, ar maisto papildas, todėl vartojimo gairės pateikiamos tik rekomendacinio pobūdžio. Gerkite neskiestą, dažnai ir po nedaug (maždaug vieną, du šaukštus vienai maisto porcijai). Taigi per dieną užtektų 30 – 50 ml. Tiems, kas jautresni raugo aromatui, maišykite su sultimis, žaliaisiais kokteiliais, košėmis, salotomis ir t.t.

Praturtinkite savo kasdienį maistą, įpildami AVIZO raugo, vietoj padažo. Jūsų maistas, taps prisotintas gerosiomis gyvomis bakterijomis. Jei nepageidaujate maišyti, išgerkite šiek tiek AVIZO prieš maistą, o likutį – baigus valgyti. Kiekvienas gali pasirinkti vartojimo būdą pagal skonį.

AVIZO raugas ar gėrimas? Kuo skiriasi ir ką rinktis?

Šių produktų pagrindinis skirtumas yra fermentacijos būdas, o ne bakterijų kiekis. Gėrimai, fermentuoti kartu su ekologiškomis sultimis neturi ilgo galiojimo, atidarius reiktų suvartoti per 2 dienas, tačiau yra malonaus skonio ir neturi raugui būdingo kvapo. Puikus pasirinkimas vaikams.

Raugai primena senolių gamintą avižų kisielių ar airaną, yra rūgštus, bet savotiškai skanūs. Jie nebijo temperatūros pokyčių ir jų galiojimo laikas kelis kartus ilgesnis. Juos galima rinktis ilgalaikiam vartojimui, atidarius produktą galima vartoti iki 45 dienų. Ekonomiškiausias pasirinkimas – vieno litro talpos butelis.

Tiek vieni, tiek kiti produktai turi tas pačias bakterijų kolonijas, todėl jei reikia bakterijų čia ir dabar – rinkitės gėrimą, jei norite turėti probiotikų šaldytuve ilgesnį laiką – rinkitės AVIZO raugą.