Daugelis klaidingai mano, kad vartojant rūgštį padidėja skrandžio rūgštingumas, to pasekoje atsiranda refliukso požymiai. Skrandžio paskirtis yra virškinti, o tiksliau smulkinti maistą. Maistą smulkina rūgštis. Rėmens skausmai rodo sumažėjusi skrandžio rūgštingumą. Sumažėjus skrandžio rūgštingumui, viršutinis skrandžio sfinkteris (raukas) pilnai neužsidaro ir skrandžio turinys, išsiliejęs į stemplę, ją degina. Rėmens skausmai pasireiškia ne skrandyje, o stemplėje, kurią graužia į ją patekęs skrandžio turinys. Pavartojus rūgšties, padidėjęs skrandžio rūgštingumas dirgina rauką ir jis užsidaro. Skrandžio turinys nebepatenka į stemplę ir išnyksta rėmens skausmai. Senstant silpnėja visų organų veikla, taipogi silpnėja ir skrandžio pajėgumas gaminti rūgštį. Skrandžiui reikia pagelbėti papildoma rūgštimi, kad jis galėtų tinkamai susmulkinti suvalgytą maistą. Taigi reikia ne mažinti skrandžio rūgštingumą, bet vartojant papildomą rūgštį uždaryti rauką. Mažindami skrandžio rūgštingumą, pakenkiame skrandžio pajėgumui smulkinti maistą. Taigi visais atvejais rūgštis – jūsų skrandžio draugas.
12 gerųjų bakterijų rūšių ir porūšių:
Pieno rūgšties ir Bifidobakterijos (įskaitant Bifidobacterium breve, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Streptococcus thermophilus, Limosilactobacillus fermentum).
Vitaminai:
Vitaminas B5 (Pantetono rūgštis), Vitaminas B9 (Folio rūgštis), Vitaminas E (Tokoferolis).
Naudingi mikroelementai:
Magnis, Kalis, Geležis, Fosforas, Manganas.
Skaidulų šaltinis
(įskaitant Beta-gliukaną).
Naudingosios riebalų rūgštys:
Linolo rūgštis, Oleino rūgštis, Glutamo rūgštis, Prolino rūgštis, Asparto rūgštis, Omega-6, Omega-9.

„Mąstyti yra sunku, lengviau patikėti“
Todėl rinkdamiesi iš gausybės reklaminių pasiūlymų, akimirkai stabtelėkite ir pasistenkite suprasti – kas yra kas? Norime ir tikimės, kad vartotojai, rinkdamiesi AVIZO, sąmoningai, o ne patiklumu įvertintų galimą naudą organizmui.
„21 Nauda” – tai teigiamas rūgšties, naudingųjų mikroelementų ir vitaminų poveikis organizmui, įtakojantis kraujo pH, maisto fermentaciją ir virškinimą, naudingų medžiagų įsisavinimą, skrandžio rūgštingumą. Produktuose esančios gyvos bakterijos papildo mūsų žarnyną geromis bakterijų kolonijomis, įvairios rūgštys, mikroelementai ir vitaminai stiprina imunitetą. Sveikas subalansuotas žarnynas yra viena iš sveiko žmogaus sąlygų.
„Stipri rūgštelė nuo negandų saugo”…
(iš Simono Daukanto 19-ojo amžiaus raštų)

AVIZO – rūgštus sveikatos skonis!
(Aleksandras Žarskus)
Gyvos žarnyno bakterijos. Kas jos ir kiek jų turi būti? Pastaruoju metu, įvairiose reklamose teigiama, kad „štai produkte yra vienos, ar kitos rūšies bakterijų milijardai, (x10, x11 laipsnyje)“ ir pan. Tai nėra blogai, tačiau tokie rodikliai jokiu būdu nesąlygoja produkto kokybės! Kasdieniam vartojimui užtenka perpus mažesnių kiekių. Svarbi bakterijų sąveika ir įvairovė, o ne vienos rūšies gausa. AVIZO rauguose bakterijų įvairovė yra plati, bei jos sąveikaudamos suteikia tyrimais įrodytą naudą – veikia patogenus bakterostatiškai, t.y. slopina patogenų aktyvumą žarnyne, bet jų nenaikina. Viską naikina tik antibiotikai, kurių be rimtos priežasties reiktų vengti. Ideali žarnyno bakterijų pusiausvyra laikoma santykiu 80:20 (80% gerųjų ir 20% patogeninių). Teigiama, kad normalus žarnyno bakterijų balansas yra stipraus imuniteto sąlyga, todėl pirmiausia organizmo sveikata prasideda žarnyne. Pateikiame tiriamųjų patogeninių bakterijų slopinimo rezultatus:

Remiantis tyrimo duomenimis, galima teigti, kad AVIZO ekologiškas avižų raugas slopina patogenų dauginimąsi žarnyne.
AVIZO gerųjų bakterijų kiekiai ir jų įvairovė yra pakankama ir efektyvi.
AVIZO edukacinės paskaitos
Kas tos AVIZO gerosios bakterijos? Kodėl jos naudingos žarnynui? Rūgštis ir šarmas – kur slypi sveikata? Kodėl atsiranda rūgštingumas ir kaip jo išvengti?
Atsakymus į daugelį klausimų rasite AVIZO edukacinėse paskaitose, kurias skaito sveikos gyvensenos mokytojas Aleksandras Žarskus! Šis žmogus, tarsi vaikščiojanti enciklopedija, kurią su malonumu norisi skaityti. Aleksandras yra parašęs daugeliui žinomą knygą „Rūgštus sveikatos skonis”, kurioje iš esmės aprašoma rūgšties nauda mūsų sveikatai, paaiškinami medžiagų apykaitos procesai, bakterijų svarba žarnynui ir daug daug patarimų, kaip maitintis sveikai. Per ilgus metus sukaupęs milžinišką patirtį netradicinės ir holistinės medicinos srityse, buvęs ilgametis Sveikuolių Sąjungos lektorius Palangos stovyklose, sutiko skirti savo laiko mums ir pasidalinti patirtimi, atsakant į jūsų klausimus apie sveikatą.
Aleksandras Žarskus
Jau parengtas AVIZO YouTube kanalas, kuriame siūlome pasiklausyti Aleksandro Žarskaus paskaitų apie sveikos gyvensenos ir mitybos pagrindus. Kviečiame tapti šio kanalo prenumeratoriais ir aktyviai dalyvauti AVIZO edukacinėje programoje. Šiomis paskaitomis siekiame sudominti žmones domėtis ir suprasti savo organizmo poreikius iš esmės, bei suprasti, kodėl sergame ir kodėl išsivysto liga? Pateikiama informacija yra Aleksandro Žarskaus subjektyvi nuomonė, paremta rašytiniais šaltiniais, kurie minimi paskaitose. Tikime, kad ši informacija padės surasti sveikatos kelią tiems, kas jo dar nerado…
Kviečiame bendrauti ir užduoti rūpimus klausimus, pasiūlymus, pastabas. lauksime Jūsų komentarų, po kiekviena laidos dalimi. Dėkojame!
Nuoroda į AVIZO Youtube kanalą rasite čia: (AVIZO Edukacinės Paskaitos su Aleksandru Žarskumi)
Nutarėte išbandyti AVIZO raugus? Spauskite ČIA